2024. július 16., kedd

Települések:

Mikor kezdődik a csatornázás?

2012. július 3., kedd

Mikor kezdődik a csatornázás?

Sokan érdeklődnek a helyszíni csatornázás munkálatok megkezdésének konkrét időpontja felől. A beruházás megkezdésének időpontját kétféleképpen lehet értelmezni.

Hivatalosan a beruházás már megkezdődött azáltal, hogy 2011-ben az Európai Unió támogatásra érdemesnek ítélte a projektet, és szeptemberben aláírásra került a Támogatási Szerződés. Ez az időpont tekintendő a beruházás kezdetének. Jelenleg a szellemi „kapavágás” zajlik, mivel a konkrét munkálatokat számos előkészítő adminisztratív folyamat előzi meg. A beruházás összértékére való tekintettel a projektben részt vevő vállalkozókat a RSD Parti Sáv Önkormányzati Társulás közbeszerzés útján választja ki.

Jelenleg a kivitelezői (építési) közbeszerzési eljárás előkészítése folyik. A még kiválasztandó kivitelező partner 2012. szeptember-októberében, a – minden tulajdonossal egyeztetendő – részletes kiviteli tervek készítésével kezdi meg tevékenységét. Nagy valószínűséggel az év végéig elkészül az összes érintett terület kiviteli tervei.

Az „első fizikai kapavágás” 2013 tavaszán várható. A munkálatok megkezdésének pontos időpontját és a kivitelezés településenkénti ütemtervének összeállítását a nyertes építési vállalkozó fogja meghatározni. A projekt befejezésének végső határideje 2014. nyara, annak érdekében, hogy az Európai Unió felé a végső elszámolás 2014. december 22-ig lezárható legyen.


Áporka címereDömsöd címereDunaharaszti címereKiskunlacháza címereMajosháza címereMakád címereRáckeve címereSoroksár címereSzigetbecse címereSzigetcsép címereSzigetszentmárton címereSzigetszentmiklós címereTaksony címereTass címere